Onderzoek Wapens

.

Onderzoek Arbeids- en mensenrechten

.

Onderzoek Klimaat

.

Onderzoek Natuur

.

Belgische banken investeren samen meer dan 2 miljard euro in de grootste wapenbedrijven ter wereld. Deutsche Bank spant de kroon met 1,1 miljard euro. Maar ook BNP Paribas, KBC, ING en Belfius hebben grote bedragen geïnvesteerd. Klik door voor meer details over de geïnvesteerde bedragen en de onderzochte wapenbedrijven.

Banken in België investeren samen meer dan 7 miljard euro in bedrijven die betrokken zijn bij ernstige overtredingen van arbeids- en mensenrechten. Deutsche Bank is de grootste investeerder. Daarna volgen BNP Paribas, ING, KBC, Belfius en Argenta. Klik door voor meer details over de geïnvesteerde bedragen en de onderzochte bedrijven.

Banken in België investeren samen meer dan 5 miljard euro in bedrijven met schadelijke impact op klimaat. Deutsche Bank (2 miljard euro) en BNP Paribas (1,9 miljard euro) zijn de grootste investeerders. Ook Argenta, Belfius, ING, KBC en van Lanschot hebben grote bedragen geïnvesteerd. Klik door voor meer details over de geïnvesteerde bedragen en de onderzochte bedrijven.

Banken in België investeren samen meer dan 6,7 miljard euro in bedrijven die wereldwijd natuur en biodiversiteit bedreigen. Deutsche Bank en BNP Paribas zijn de grootste investeerders. Ook Argenta, Belfius, ING en KBC investeren in activiteiten die het milieu schade berokkenen. Klik door voor meer details over de geïnvesteerde bedragen en de onderzochte bedrijven.

Wat doet je bank met je geld? Onderzoek per BankWijzer thema

In welke controversiële bedrijven investeren banken in België?

Bekijk hieronder een selectie uit het Dirty Profits-onderzoek van Facing Finance.*

Help mee en deel de BankWijzer

Kies je taal / Choissisez votre langue:

Onze website is beschikbaar in het Nederlands en Frans. Notre site web est disponible en français et néerlandais.

×

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×