Het beleid van Belfius

Help je bank te verbeteren en geef je mening. Stuur je bank een bericht!

Oefen invloed uit op jouw bank door te vertellen wat je vindt van hun beleid en investeringen.

Bankprofiel

undefined

Belfius is een universele bank- en verzekeringsgroep die na de redding van Dexia voor 100% in eigendom kwam van de Belgische staat. Belfius heeft de ambitie hernomen om een lokale bank te zijn, die spaargeld ophaalt en inzet via leningen aan individuen, bedrijven en in het bijzonder openbare en sociale instellingen. Daarnaast is Belfius ook actief op financiële markten. Ze biedt investeringsproducten aan in een exclusieve samenwerking met fondsbeheerder Candriam investeringsproducten.

Algemene Bankwijzer score

Belfius deed de afgelopen jaren moeite om haar beleid op meerdere vlakken te verbeteren. Maar de bank mist nog steeds een overkoepelende visie op haar impact op de samenleving. Dat is onaanvaardbaar voor een bank die volledig in handen is van onze overheid.

In het begin van 2022 publiceerde Belfius voor het eerst een mensenrechtenbeleid. Daarnaast schaafde de bank haar beleid rond wapens serieus bij. Ook Belfius’ bonusbeleid en haar visie op arbeidsrechten blijven gestaag vooruit gaan. Maar door de vele uitzonderingen die Belfius maakt en de specifieke toepassingsgebieden van haar regels, blijft die vooruitgang toch vrij beperkt. Het klimaatbeleid van de bank is ook vrij zwak.

Van een bank die gered werd met belastinggeld mogen we verwachten dat ze haar algemeen kredietbeleid veel beter uitwerkt.

Kies je taal / Choissisez votre langue:

Onze website is beschikbaar in het Nederlands en Frans. Notre site web est disponible en français et néerlandais.

×

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×