Het beleid van BNP Paribas

Help je bank te verbeteren en geef je mening. Stuur je bank een bericht!

Oefen invloed uit op jouw bank door te vertellen wat je vindt van hun beleid en investeringen.

Bankprofiel

undefined

BNP Paribas is een van de grootste universele banken ter wereld. Wereldwijd werken er 193.000 mensen voor de bank en ze controleert miljarden euro’s. BNP Paribas’ hoofdzetel staat in Frankrijk. De bank combineert het ophalen van spaargeld en het geven van leningen met een grote diversiteit aan activiteiten op financiële markten — voor eigen rekening en van klanten. De bank is ten slotte ook actief als verzekeraar.

BNP Paribas is voor 7,74% in handen van de Belgische staat. Dat is het gevolg van de redding en verkoop van Fortis aan BNP Paribas in 2008. In België is BNP Paribas dus actief onder de naam BNP Paribas Fortis. De bank is in ons land de grootste op basis van beheerd spaargeld. Ze is de tweede grootste bank voor consumentenleningen.

Bankactiviteiten stoppen niet aan nationale grenzen. Daarom is dit onderzoek op de gegevens van de hele bankgroep (BNP Paribas) gebaseerd, niet enkel haar Belgische tak.

Algemene Bankwijzer score

BNP Paribas Fortis is onderdeel van een multinationale bankgroep, die actief is in alle werelddelen. Omdat BNP Paribas zo groot is, heeft de bank een enorme verantwoordelijkheid. Een stevig duurzaamheidsbeleid moet haar schadelijke impact vermijden of beperken. De bank schreef daar beleidsdocumenten voor, maar die zijn vaak vaag en voorzien van uitzonderingen en achterpoortjes. Nog altijd doet BNP Paribas schadelijke investeringen, dikwijls met heel veel geld. In de afgelopen jaren kwam BNP Paribas regelmatig in het nieuws door haar betrokkenheid bij witwaspraktijken en moedwillige schendingen van internationale embargo’s. De bank werd daarvoor veroordeeld.

Kies je taal / Choissisez votre langue:

Onze website is beschikbaar in het Nederlands en Frans. Notre site web est disponible en français et néerlandais.

×

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×