Het beleid van ING Bank

Help je bank te verbeteren en geef je mening. Stuur je bank een bericht!

Oefen invloed uit op jouw bank door te vertellen wat je vindt van hun beleid en investeringen.

Bankprofiel

undefined

ING heeft haar hoofdzetel in Nederland en is een zeer omvangrijke universele bank. Ze combineert het ophalen van spaargeld en het geven van leningen met een grote diversiteit aan activiteiten op financiële markten — zowel voor eigen rekening als voor klanten. De bank is ten slotte ook actief als verzekeraar. ING heeft wereldwijd meer dan 53 miljoen klanten in 40 landen en heeft bijna 56.000 werknemers. In België is ING de vierde grootste bank.

Bankactiviteiten stoppen niet aan nationale grenzen. Daarom is dit onderzoek gebaseerd op de gegevens van de hele bankgroep.

Algemene Bankwijzer score

Van de universele grootbanken die in België actief zijn, behaalt ING de hoogste score. Toch is haar voorsprong de voorbije jaren geslonken. ING boekte vooruitgang op klimaatbeleid, transparantie en gendergelijkheid. Toch scoort de bank op deze vlakken nog altijd maar net of niet voldoende. Op thema’s als corruptie, natuur, mensen- en arbeidsrechten ontwikkelde ING een tamelijk sterk beleid, maar de afgelopen jaren bleek dat de bank dat beleid niet altijd strikt toepast in de praktijk. Daardoor kwam ING regelmatig in het nieuws als betrokken partij bij witwaspraktijken of schadelijke investeringen.

Kies je taal / Choissisez votre langue:

Onze website is beschikbaar in het Nederlands en Frans. Notre site web est disponible en français et néerlandais.

×

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×