Het beleid van KBC

Help je bank te verbeteren en geef je mening. Stuur je bank een bericht!

Oefen invloed uit op jouw bank door te vertellen wat je vindt van hun beleid en investeringen.

Bankprofiel

undefined

KBC is een universele bank met de hoofdzetel in België. Ze komt voor uit de fusie van de vroegere Kredietbank en Cera bank in 1998. KBC is ook zeer actief in Centraal- en Oost-Europa. Meer dan de helft van de 41.000 werknemers is daar actief. KBC haalt spaargeld op, geeft leningen uit en is actief als verzekeraar. In België is KBC de tweede grootste bank-verzekeraar. Als we kijken naar de totale waarde van haar aandelen, is KBC de 15de grootste bank in Europa. Ze heeft wereldwijd zo’n 12 miljoen klanten.

Bankactiviteiten stoppen niet aan nationale grenzen. Daarom is dit onderzoek gebaseerd op de gegevens van de hele bankgroep.

Algemene Bankwijzer score

KBC zet al een tijdlang stappen naar een meer duurzaam beleid. Ze claimt ook regelmatig overwinningen op dat vlak. De bank neemt soms wel degelijk een voortrekkersrol op. Dit doet ze door bijvoorbeeld een transparante uitsluitingslijst te publiceren en door haar beleid regelmatig bij te schaven. Maar er is nog werk aan de winkel om een echt duurzaam beleid te ontwikkelen dat niet te veel achterpoortjes openlaat en dat zich niet beperkt tot maatschappelijk verantwoord beleggen (SRI). Uit praktijkonderzoek blijkt dat KBC regelmatig spaargeld van haar klanten gebruikte voor schadelijke investeringen.

Kies je taal / Choissisez votre langue:

Onze website is beschikbaar in het Nederlands en Frans. Notre site web est disponible en français et néerlandais.

×

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×