Fossielvrije banken in de strijd tegen de koolstofzeepbel

.

Investeringen in Israelische bezetting

Steunt jouw bank de Israelische bezetting van Palestina?

Stabiliteit banken

...en hoe 'crisisgevoelig' is jouw bank?

In hoeverre houden onze banken rekening met een CO2-budget om de opwarming van de aarde onder de 2 graden te houden? In opdracht van de Klimaatcoalitie deed FairFin dit jaar onderzoek naar de rol van de vier belangrijkste banken op de Belgische markt bij het financieren van fossiele brandstoffen: BNP Paribas, ING, KBC en Belfius. 

Europese banken blijven financiële banden onderhouden met Israëlische banken die betrokken zijn in de Israëlische nederzettingenindustrie. Dat geldt ook voor twee in België opererende banken, BNP Paribas en Deutsche Bank, die beiden aandelen hebben in één of meerdere Israëlische banken. Door te investeren in deze Israëlische partners steunen BNP Paribas en Deutsche Bank de ontwikkeling van Israëlische nederzettingen, die nochtans illegaal zijn onder internationaal recht.

Het model van de te grote en met elkaar verstrengelde banken die - als ze in de problemen komen - enkel met publieke middelen overeind gehouden kunnen worden, staat tien jaar na de crisis nog steeds overeind.

 

 

Help mee en deel de BankWijzer

Kies je taal / Choissisez votre langue:

Onze website is beschikbaar in het Nederlands en Frans. Notre site web est disponible en français et néerlandais.

×

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×