Hoe scoren banken op

Help je bank te verbeteren en geef je mening. Stuur je bank een bericht!

Oefen invloed uit op jouw bank door te vertellen wat je vindt van hun beleid en investeringen.

Alle informatie over Belasting

undefined

Het Tax Justice Network (TJN) schat in dat overheden door gebruik van belastingparadijzen jaarlijks US$ 255 miljard aan belastinginkomsten mislopen. Dit komt overeen met de schatting van de OECD dat ontwikkelingslanden jaarlijks meer dan het driedubbele van de verkregen ontwikkelingshulp aan belastinginkomsten mislopen door belastingparadijzen.

Niet alleen burgers, maar ook banken en bedrijven hebben baat bij de publieke voorzieningen in de landen waar ze actief zijn en daarom hebben ze de verantwoordelijkheid om in ieder land belasting te betalen en hier open over te zijn. Toch profiteren veel internationaal opererende banken, bedrijven en rijke particulieren van internationale verschillen in belastingpercentages en gaten in nationale belastingregels om hun totale belastingdruk flink te verlagen.

 BankWijzer vindt het belangrijk dat banken ook op belasting en corruptie worden getoetst. Een goed beleid op het gebied van belastingen en corruptie bestaat onder andere uit:

  • De bank rapporteert transparant over zijn belastingbetalingen per land;
  • De bank verleent geen financiële diensten aan bedrijven of particulieren die zich structureel schuldig maken aan belastingontduiking.

Gedetailleerde informatie over waarop BankWijzer banken op dit onderwerp beoordeelt, vind je in de laatst verschenen methodologie.

Kies je taal / Choissisez votre langue:

Onze website is beschikbaar in het Nederlands en Frans. Notre site web est disponible en français et néerlandais.

×

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×