KBC duidt resultaten BankWijzer

dinsdag 3 maart 2015

undefined

"Brussel, 3 maart 2015  - BankWijzer België publiceerde een onderzoek naar de duurzaamheidspolitiek van de Belgische banksector, een enquête waaraan KBC constructief meewerkte. KBC is zich bewust van zijn rol in de maatschappij en neemt daarbij zijn verantwoordelijkheid. KBC stelt zich daarbij open voor vragen en debat, ook voor deze enquête.

KBC’s eerste maatschappelijke verantwoordelijkheid is een stabiele bankverzekeraar te zijn: een bankverzekeraar waar spaarders hun geld in vertrouwen kunnen plaatsen en waar de kredietverlening de economie en de gemeenschap mee ontwikkelt, zonder daarbij ondoordachte risico’s te nemen. Uiteraard moet KBC als bedrijf zichzelf zijn en zijn werking continu verbeteren en bijschaven, zodat het dit vertrouwen blijft verdienen.

Als bankverzekeraar richt KBC zich op alle spelers: burgers, zelfstandigen, kleine en grote bedrijven, de sociale sector, overheid enz. In zijn beslissingen vertrekt KBC daarbij van een evenwichtig beeld op de maatschappelijke uitdagingen: zo zal een CO2 - arme economie tijd en overgangsmaatregelen vragen. Zo zal KBC soms potentiële klanten weigeren (KBC wil bijvoorbeeld geen financiële relatie met bedrijven die Clusterbom men maken) en in andere gevallen zal KBC wel een financiële relatie opbouwen omdat een bedrijf in de controverse aangeeft stappen te nemen naar een duurzamere aanpak.

KBC ziet de wereld dus niet als zwart - wit en houdt de vinger aan de pols. KBC kan niet altijd volledig transparant zijn - transparantie slaat op het bekendmaken van het kredietbeleid en het investeringsbeleid. Als commerciële beursgenoteerde onderneming is KBC immers gehouden aan zijn discretieplicht t.a.v.klanten, afspraken met controleautoriteiten. Dit beleid staat dus ook niet publiek op de website, maar KBC beseft dat het waar mogelijk, hier verdere stappen kan zetten.

KBC merkt ook op dat BankWijzer België uitgebreid stilstaat bij “investeringen van KBC”, terwijl dit slaat op posities van fondsen, beheerd voor rekening van derden en veelal niet over een directe financiële relatie of kredietverlening. 

Los van dit alles blijft KBC gestaag verder werken aan zijn doelstellingen op vlak van Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Meer daarover in het volgende Verslag aan de Samenleving dat verschijnt op 2 april 2015 (www.kbc.com)."

 

BankWijzer op Twitter

Bankwijzer XL: welke impact hebben banken vandaag op onze samenleving? https://t.co/HvZmpXxa0C

18 jan 2021

@marcelhagedoorn Als het gaat spannen tussen ING en ASN, vergelijk ze dan vooral hier even. ASN komt er een stuk be… https://t.co/5mX0JtVYCo

17 jan 2021

@angeducieI Je geld verplaatsen naar een andere bank, 'awareness' verspreiden, stemmen op politieke kandidaten die… https://t.co/Db4odFbKjA

15 jan 2021

@Natuurmonument @OERRR Dank voor het antwoord Tessa. Ik geloof meteen dat ze jullie bankzaken netjes regelen en doo… https://t.co/bKY0ZjBsJy

15 jan 2021

Beste @Natuurmonument waarom bankieren jullie bij de ING en niet bij ASN of Triodos? https://t.co/oFO9ub4rxA

14 jan 2021

De banken kampen nog altijd met dezelfde kwalen die de bankencrisis van 2008 veroorzaakten. https://t.co/m1Tl3xnqvF

14 jan 2021

Help mee en deel de BankWijzer

De BankWijzer is een initiatief van FairFin met steun van

 

 • 1_FairFin
 • 2_Financite
 • 3_11.11.11.
 • 4_CNCD
 • 5_Amnesty
 • 6_BBL
 • 7_OxfamB
 • 8_NBV
 • 9_ACV.PNG
 • 9_CSC.png
 • vrede.png

Kies je taal / Choissisez votre langue:

Onze website is beschikbaar in het Nederlands en Frans. Notre site web est disponible en français et néerlandais.

×

Thank you for submitting

Your message has succesfully been placed

×